***Premieră : Milionul, nepoatele și milionara

Luna noiembrie 2016 a adus la sala Teatrelli- Creart o nouă premieră : “Milionul, nepoatele și milionara” în regia lui Șerban Puiu.

Piesa “Milionul, nepoatele și milionara” de Ken Ludwig este o comedie bulevardieră pe teme shakespeariene în care, plecând de la o tematică shakespeariană, autorul crează o comedie bulevardieră extrem de savuroasă. Tipologiile shakespeariene evoluează în registrul bulevardier și situațiile de comedie bulevardieră se alcătuiesc pe canavaua subiectului shakespearian.

Autorul extrage fructuos tot ce este mai bun în comedia bulevardieră și din cea shakespeariană și crează un text unic, extrem de original, cu un potențial comic nelimitat, ce oferă prilejul pentru recitaluri actoricești de excepție. Acesta este motivul pentru care, ca regizor, am ales acest text; ca să ofer colegilor mei actori bucuria unor roluri comice de excepție.

În spectacolul de față se întâlnesc mai multe generații de actori, așa încât tineri debutanți joacă alături de actori în plin avânt profesional, dar și cu actori de mare experiență. Studenți (Adelina Toma, Alexandru Prică, Vlad Lință și Timotei Grămesc), debutanți (Valeria Stoian, Adrian Gheorghe), tineri actori (Raluca Ghervan), actori în plină maturitate artistică (Cosmin Seleși, Lucian Ghimiși) și veterani ai scenei (Adela Mărculescu, Ștefan Velniciuc).

Cu: Adela Mărculescu, Ștefan Velniciuc, Cosmin Seleși, Lucian Ghimiși, Raluca Ghervan/Adelina Toma, Valeria Stoian, Adrian Gheorghe, Alexandru Prica, Vlad Lință, Timotei Grămesc

Regia: Șerban Puiu

Asistent regie: Valeria Stoian

Scenografia: Luana Drăgoiescu

Traducerea: Smaranda Nicolau

fxf_0169-pano

fxf_0777

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *